OPINION

 

Cohabitació Chirac Zapatero

(reunió de pastors ovelles mortes)

Salvador Pallarès-Garí

 

Llegint articles i reportatges sobre la reunió hispanofrancesa, realitzada en aquests darrers dies, m'he trobat amb un paràgraf que m'ha posat els pèls de punta: Zapatero, el president del Govern del Regne d'Espanya, va afirmar que, "al si del Consell europeu, caldrà buscar alguna forma de cooperació sobre el terreny per tal de reforçar el control en els límits meridionals del Marroc".

Tot això per tal de solucionar les onades d'immigrants sub-saharians que volen entrar a la Unió Europea.

No és el meu propòsit, ara i ací, d'entrar a valorar les polítiques d'immigració europees; sinó mirar de comprendre què vol dir el Sr. Rodríguez Zapatero amb aquestes paraules.

En primer lloc, a quina frontera meridional està referint-se? A la del paral·lel 27, uns quilòmetres més al sud de Tarfaia. Establerta i reconeguda internacionalment. O a l'establerta, a l'altura de Dakhla (Villa Cisneros), per la guerra, i els Acords "clandestins" de Madrid. Dels que ara es compleixen 30 anys. Perquè no pretendrà el Sr. Rodríguez Zapatero violar la legalitat internacional?

Això és acceptar l'ocupació marroquina de les terres de la colònia espanyola del Sàhara Occidental. Violar la legalitat internacional, Sr. Rodríguez Zapatero!

I, d'altra banda, una frontera de guerra, vigilada per milers i milers de soldats, i de colons marroquins, d'una banda, de l'exèrcit sahrauí, de l'altra (i amb els cascos blaus de la MINURSO), a més d'estar minada, a quin sant necessita de més (milions d'euros) cooperació? No serà per portar-hi més soldats, policies, i reprimir "amb més eficiència" la població sahrauí dels territoris ocupats i mirar de doblegar la seua voluntat de viure en llibertat?

A més, el Sr. President del Govern del Regne d'Espanya, anirà a visitar el Rei Mohamed VI, en ocasió de l'aniversari de la independència del Marroc, el dia 16 de novembre. I farà de missatger del Sr. Chirac. Per què no hi va directament el Sr. Chirac? I no tenia una altra data per visitar el Rei del Marroc? Ara que es compleixen 30 anys de la invasió del Sàhara, i dels Acords de Madrid?

Està defraudant molta gent que confiava en vosté, Sr. Zapatero.

11.11.05


>> [ARSO HOME] - [OPINIONS]